Guild Wars Forums - GW Guru
 
 

Go Back   Guild Wars Forums - GW Guru > Forest of True Sight > Technician's Corner

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Sep 25, 2012, 05:13 PM // 17:13   #1
Ascalonian Squire
 
Join Date: Apr 2012
Guild: Schizoid Brigade
Profession: R/E
Advertisement

Disable Ads
Default Lag Wars

I've had GW1 for about 18 months and never experienced any problems; ever since GW2 went up I've noticed a lot more problems.

Lag is the major problem. This past week, pretty much daily, I log in and either the lag is already apparent at the character select screen, or I get into the game and a minute later everything slows way down and starts skipping around.

At the moment my fps is around 65-70, but who knows, two minutes from now it could be down to 6-7, which to me renders the game unplayable. If I wait long enough, I may get lucky and it goes back up, but most of the time I just get annoyed and quit.

I see a lot of people tend to say "upgrade your system" but I've never had problems like this until recently. I'm not up on the technical aspects of how they run the GW servers, but as a layperson the only thing I can come up with is that the launch of GW2 is screwing around with GW1. Yes, I defrag and keep my system as clean as possible, update when required, etc.

And there we have it - as I sit here typing I just checked - after five minutes, my fps just jumped down to 5. Sigh. I just don't get it.

Last edited by Xiabei; Sep 25, 2012 at 07:41 PM // 19:41..
Xiabei is offline   Reply With Quote
Old Sep 25, 2012, 07:41 PM // 19:41   #2
Ascalonian Squire
 
Join Date: Apr 2012
Guild: Schizoid Brigade
Profession: R/E
Default

edit: and it's like clockwork. Just logged in again, everything was fine for a minute, and then boom, there goes the fps again. I mean, WTF?
Xiabei is offline   Reply With Quote
Old Sep 25, 2012, 09:00 PM // 21:00   #3
Pre-Searing Cadet
 
Join Date: Aug 2012
Default

Yup, you're absolutely right. That's what the video is trying to display. All the weapons are affected by latency, but for some reason they tried to hide this fact with the lancer (painting the bullets landing clientside instantly regardless´╗┐ of where the server actually registers them).
fidel1979 is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 02:27 PM // 14:27   #4
Ascalonian Squire
 
Join Date: Apr 2012
Guild: Schizoid Brigade
Profession: R/E
Default

Hmm, were you perhaps responding to something else?

Anyway, last night I was on for about 90 minutes, no problems. This morning, after 30 seconds, down to 5 again, and now back up to 30. What is up with this yo-yo effect?
Xiabei is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 03:36 PM // 15:36   #5
Frost Gate Guardian
 
Join Date: May 2011
Location: Maryland
Guild: Gods of Legendary Destroyers [GOLD]
Profession: A/
Default

To be honest, that sounds more like a problem with your internet than with the game. Check to make sure your router is running fine with other applications during the times of lag. If not, reboot your router.
ultimak719 is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 03:42 PM // 15:42   #6
Jungle Guide
 
Perkunas's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: In my own little world, looking at yours
Guild: Only Us[NotU]
Profession: E/
Default

Run the "Test My Computer" option from the login screen. Just to see if there is any kind of breakdown between you and the game servers. If game is unplayable, you may have to submit a ticket to support. They will walk you through finding where there could be a problem.
Perkunas is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 10:55 PM // 22:55   #7
Ascalonian Squire
 
Join Date: Apr 2012
Guild: Schizoid Brigade
Profession: R/E
Default

Ok, thanks. I forgot about the "test my computer" thing. I'll give it a shot. And I am suspicious about my internet too, lol.
Xiabei is offline   Reply With Quote
Reply

Share This Forum!  
 
 
           

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:59 AM // 02:59.


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
jQuery(document).ready(checkAds()); function checkAds(){if (document.getElementById('adsense')!=undefined){document.write("_gaq.push(['_trackEvent', 'Adblock', 'Unblocked', 'false',,true]);");}else{document.write("